zondag 30 maart 2014

Met kaas gevulde snack paprika's

Met kaas gevulde snack paprika's

Eén van de makkelijkste gerechten die je met de snackpaprika's van westlandpeppers kunt maken zijn deze met kaas gevulde snackpaprika's. Snij om te beginnen eerst de snackpaprika's in 2 of 3 stukken,

verwijder daarbij gelijk het steeltje en de zaadlijsten. Met de zaadloze TASTYPEP van westlandpeppers hoeft dit natuurlijk niet. Vul hierna de paprika stukjes met roomkaas of met een lekkere geitenkaas, en doe ook wat olijfolie op de paprika's om het helemaal af te maken. Zo heb je in ''no time'' voor je gasten een lekkere frisse snack gemaakt.

De snackpaprika's van westlandpeppers vind je onder andere in de Fred&Ed verpakking in de supermarkt.

Eet smakelijk westlandpeppers





donderdag 27 maart 2014

Doritos komt in de USA met Habanero chips op de markt

Doritos komt in de USA met Habanero chips op de markt

Helaas voor de fans van chips met een echte bite,, voorlopig alleen beperkt in de USA leverbaar deze
'' Doritos Dinamita Fiery Habanero '', deze nieuwe chips smaak van doritos heeft een Scoville van 100,000 tot 350,000 SHU. Dus zijn deze chips gegarandeerd echt snoeiheet,, Volgens sommige is deze nieuwe smaak van doritos niet geschikt voor mensen die niet van serieus heet eten houden,,, En zelfs de liefhebbers moesten toe geven dat het even wegwerken van een zak  ''Doritos Dinamita Fiery Habanero'' een hele opgaven is,,, Doritos heeft zelf een eigen facebook page voor deze chips gemaakt waar de echte fan op terecht kan. Doritos noemt het zelf de ''ultimate in spicy snacking experiences'' en daar zullen ze best is gelijk in kunnen hebben...




Het wachten is natuurlijk op de eerste slimmeriken die deze '' Doritos Dinamita Fiery Habanero ''via Ebay ''worldwide'' gaan aanbieden,, in ruil voor de nodige dollars....













zondag 23 maart 2014

Met kaas gevulde Charlys uit de oven

Met kaas gevulde Charlys uit de oven

Ook de oogst van super frisse charlys punt paprika's van westlandpeppers is weer begonnen. Dus dit keer natuurlijk een recept van deze van oorsprong uit turkije komende punt paprika. De dun wandige charlys lenen zich bij uitstek om te vullen met alles wat je maar wat je kan bedenken. Voor verwarm om te beginnen alvast de oven op 180 graden.Verwijder hierna de stengel van de paprika’s en snij ze door de helft, en haal ook gelijk de zaadlijsten uit de paprika.Voeg nu alle overige ingrediënten bij elkaar in een flinke schaal en mix alles goed door elkaar heen. Je vult nu met deze mix de charly paprika’s. Pak de paprika’s nu in met aluminiumfolie en plaats ze in de oven. Je laat ze hierna voor ongeveer 10 minuten in de oven zitten. Lekker als lichte maaltijd met wat stokbrood erbij.


Ingrediënten nodig voor dit recept

4 Charlys
2 plakken gesneden bacon
aantal snack tomaten in stukjes gesneden
100 gram fijngehakte kaas
1 eetlepel gesneden peterselie
Halve ui, fijngesneden

Eet smakelijk westlandpeppers


woensdag 19 maart 2014

Ontdekking van het Genoom van pepers kan leiden tot nog hetere pepers

Ontdekking van het Genoom van pepers kan leiden tot nog hetere pepers

Volgens een recent artikel in livescience kan de doorbraak die onderzoekers recent hebben bereikt
met het in kaart brengen van het genoom van de peper, in de toekomst leiden tot nog hetere pepers
The Zunla-1 pepper growing in the fields Credit Cheng Qin
dan er nu zijn. Cheng Qin, een onderzoeker bij het Sichuan Agricultural University in China zegt dat ze bij het onderzoek van oude wilde soorten ook resistenties tegen ziekten hebben gevonden. Die in de toekomst wellicht weer kunnen worden gebruikt bij de ontwikkeling van nieuwe rassen. Het team van Cheng Qin identificeerde ook het genetische component achter de heetheid van pepers. Zodat het mogelijk is om gericht te kruisen met rassen om het gehalte aan capsaïcine te verhogen. De peper die het team van Chen Qin gebruikte voor dit onderzoek 
heeft de naam  Zunla-1 gekregen,, 

Lees het volledige Engels talige artikel op livescience



zondag 16 maart 2014

Corno di toro punt paprika's gevuld met rijst

Corno di toro punt paprika's gevuld met rijst




















Deze van oorsprong Italiaanse paprika is weer volop beschikbaar bij westlandpeppers, dus werd het
weer tijd voor een lekker recept. Begin eerst met de rijst en kook die volgens de aanwijzingen, 'welke
rijst, dat maakt niet zo veel uit. Als de rijst klaar is zet je het even opzij, en ga je de corno di toro
paprika's klaar maken. Snij eerst de steel er ruim af, en maak dan met een mes de boven kant open, en
haal de zaadlijsten en de zaden eruit en snij het over gebleven stuk paprika fijn.. Je maakt in wezen
een soort ''bootjes'' waar straks de vulling in kan. Doe nu de afgekoelde rijst in een grote kom, en voeg
de overige ingrediënten , de gesneden snack tomaten, stukjes paprika erbij en een gesnede ui. Meng
goed alles door elkaar en doe er wat Mexicaanse kruiden doorheen plus flink wat geraspte kaas en
koriander. Lepel nu voorzichtig de rijstmix in je corno di toro paprika's, en vul ze behoorlijk vol . Dek
ze vervolgens af met aluminiumfolie en bak de paprika's gedurende 30 a 40 minuten in een 180 graden oven. Als de paprika's gaar en zacht zijn is je Italiaanse punt paprika met een Mexicaans tintje klaar.


Nodig voor dit recept

Pak (surinaamse )rijst
4 a 6 Corno di toro punt paprika's
mexicaanse mix kruiden
Geraspte kaas
wat koriander
verpakking snack tomaten
fijngesneden kleine ui
zout naar smaak

Eet smakelijk westlandpeppers


zondag 9 maart 2014

Spice up your pizza met gesneden jalapeno's

Spice up your pizza met gesneden jalapeno's

Je kent dat wel,, stapel pizza's in de vriezer maar eigenlijk zit er geen echte pittige tussen. Want de van uit de fabriek met pepers bedekte pizza's zijn vaak niet zo heel heet,, De oplossing is je ''gewone'' pizza te bedekken met de jalapeno schijfjes in zuur van westlandpeppers. Deze door Westlandpeppers zelf, geteelde Crazy Chavo's jalapenos zijn gesneden,en op zuur gezet door een nederlands bedrijf. De jalapeno's zitten in glazen potten, want het grote voordeel van jalapenos in glazen potten is,, dat de smaak veel beter behouden blijft door het glas in plaats van blik dat vaak wordt gebruikt. Onze jalapeno's zijn ook van de nieuwste ''echt'' hete soorten, en hebben een volgens de kenners zeer goede smaak. Eerlijkheids halve zijn deze grote potten voor de mexicaanse/texmex horeca ontwikkeld, maar dat belet de heavy user natuurlijk niet om ze ook te bestellen,, zit je voorlopig niet zonder,,!!

Hier vind je ze in onze webshop






















Crazy Chavo's jalapeno's Netto gewicht van de pot 1600 gram uitgelekt gewicht 850 gram
Eet smakelijk www.westlandpeppers





woensdag 5 maart 2014

Chillies are the hot new thing in medicine

Chillies are the hot new thing in medicine volgens een artikel in de New Scientist..

Op de zoektocht naar de rede waarom munt verkoeling geeft en pepers een hitte gevoel geven, zouden zomaar in de toekomst nieuwe behandelingen voor chronische pijn , overgewicht en zelfs kanker kunnen ontwikkeld worden. In dit engels talige artikel in de new scientist komt zelf onze''iceman'' Wim Hof voor,,, Als voorbeeld voor het onderdrukken van koude pijn..


afbeelding uit newscientist

''IT STARTS out as a pleasant tingle, before growing into a burning sensation that feels like your whole mouth is ablaze. You sweat, you cry, and your nose streams. You gasp for water, but it feels like nothing can douse the flames. Once the pain has subsided, however, you suspect you'll seek out an even more extreme fix the next time around.Anyone who enjoys a curry knows this feeling – and chefs have been using the sensation of chillies and other peppers to spice up their culinary experiments for centuries. But it is only in the last decade or so that scientists have begun to understand how we taste piquant foods. Now they have found the mechanism that not only explains the heat of chillies and wasabi, but also the soothing cooling of flavours like menthol.The implications of this discovery extend far beyond cuisine. The same mechanisms build the body's internal thermometer, and some animals even use them to see in the dark. Understand these pathways, and the humble chilli may open new avenues of research for conditions as diverse as chronic pain, obesity and cancer.'''

Lees het voledige Art  newscientist


maandag 3 maart 2014

Naga jolokia dip saus maken

Naga jolokia dip saus maken

Via  de facebook page van westlandpeppers gaf Mirjam van der Woude ons een goede tip hoe zij met de naga jolokia saus van westlandpeppers een ''stevig'' dip sausje maakt. Mirjam gebruikt daar voor de verhouding

2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt of zure room
1/2 theelepel (of voor de liefhebber een ''hele'') naga-jolokia saus...en eventueel wat limoen rasp of sap
(als je geen verse limoen hebt)

Ben je zelf weer niet een liefhebber van yoghurt dan vervang je deze simpel weg voor nog meer mayonaise,,,
En hoe ''stevig'' deze saus wordt bepaal je simpelweg door er meer of minder naga jolokia saus bij te scheppen. Welke chips erbij ?,,wij gebruikte de doritos nacho cheese die na de foto sessie ook gelijk weer leeg was,,,
Veel dip plezier...


Potje Naga Jolokia saus nodig !!,,, hier